Hogyan tudjuk megőrizni fiatalságunkat és egészségünket?


 

 

 

 

Amikor még kicsi voltam és vásárolni mentünk anyuékkal a sarki közértbe, általában egy  kosárnyi ennivalót vettünk, de hétvégenként a nagybevásárláskor kettőt töltöttünk meg. Öten  voltunk, anyu, apu, a tesóm a mami meg én. És az a kosár mellesleg kisebb volt, mint amivel  ma lehet vásárolni. Manapság csak álmélkodom, amikor állok a sorban a pénztár elött, és  látom mi mindent vesznek az emberek. Ergo mennyit esznek. Na és mit? Nem zöldség és  gyümölcs hegyeket lehet azokban a kosarakban látni sajnos. Az emberek rossz dolgokat  esznek és abból viszont jó sokat. Ehhez jön még a stresszes élet a munkahelyen, na meg  persze otthon, a TV, az internet, az újságok, mindenhonnan dől ránk az információ. Nem a  megnyugtató fajta. A konyhaművészeti remekek csalogatják az embert, a boltokban csilivili  csomagolással, az éttermekben remekbe szabott látvánnyal. Nem nagyon foglalkozik vele  senki, hogy ezek a falatok csak a szánkban finomak, és amint leérnek, attól kezdve csak a  gond van velük, és nem igazán akarjuk látni az összefüggést az életvitelünk, az étkezési  szokásaink, a gondolkodásmódunk és a testi¬lelki bajaink között.  Egy bioboltban dolgozom. Pontosabban kettőben. Cégünk nagyon  szerencsésnek mondható, mert mi kezdtük el Magyarországon forgalmazni a mára már ismertté vált Neera szirupot. De most nem erről szeretnék írni. Hanem egy olyan kúráról, ami  vissza tudja állítani a szervezetünk megbomlott harmóniáját egy egyszerű, mindenki számára  érthető módon. Íme:


Amikor a baba még az anyuka pocakjában van, a magzatvíz pH értéke 8,5 (a pH érték egy 0¬ tól 14-ig terjedő mutató, ahol a semleges érték 7, alatta savas, felette lúgos kémhatású a  közeg). Vérünk pH értéke 7,35¬re tehető, tehát enyhén lúgos, más néven bázikus.  Anyagcserénk a sav és bázis között lévő egyensúlyban van, vagy kéne lennie. Szervezetünket  azonban a mai korban olyan méreganyagok bombázzák ennivaló és innivalónak nevezett  formában, amelyek miatt megbomolhat ez a fimon egyensúly és eltolódhat a savas irányba. A  kávé finomnak mondható (isteni az illata -), de csersav lesz belőle, a hús bármelyen rafinált  módon legyen is elkészítve, húgysavat termel, a sütik, édességek mesésen finomak, de  ecetsavat hoznak létre, és ezeket a savakat a szervezetünknek közömbösíteni kell, hogy ne  okozzanak komoly problémát. Bizonyos anyagok, mint pl kalcium, vagy magnézium  belépnek a savba, kötést hoznak vele létre, és létrejön egy közömbös só, ami már nem reagál  savasan. Ezek a közömbösített savak más néven a salakanyagok.  Az egyik gond ezzel a folyamattal az, hogy ezek a sók, salakanyagok elkezdenek  felhalmozódni. A másik, hogy a szervezetnek folyamatosan ásványi anyagokra van szüksége,  hogy a savakat közömbösítse. Adunk bőséges utánpótlást a szervezetnek erre? Ha igen, akkor  szuper, mert nem kell magának találnia ásványi anyagot a csontokban (mert ha onnan veszi el  csontritkulást okozna), az erekben, a fogakban, hajban, körömben. És mi a helyzet a  közömbös sók leparkolásával? Kialakulhat pl a narancsbőr, de felhalmozódhat az izületekben  is éles só kristályokat alkotva, amelyek alattomosan és fájdalmasan lecsiszolhatják a porcokat.  Hogy lehet ezt a folyamatot visszafordítani? Peter Jentschura természetgyógyász létrehozott  egy olyan termék családot, ami biztosítja a bőséges ásványi anyagokat (a savak  közömbösítésére),  létrehozott egy tea keveréket, ami a közömbös sókat oldja és olyan  állapotba hozza, hogy folyadék formájában el tudják hagyni a testünket, azaz bevezetette a  bázikus testápolás fogalmát, aminek során a bőrön keresztül távozni tudnak ezek az anyagok. Ásványi anyag élelmiszer formájában, gyógytea, és bázikus fürdősó. Ezekre van tehát  szükség ahhoz, hogy az elsavasodás folyamatát úgy tudjuk visszafordítani, mint ahogy egy  kötött pulóvert fejt vissza az ember.


A Jentschura kúra összetevői már Magyarországon is  elérhetőek és örömmel adunk tájékoztatást a termékek használatáról, továbbá részletes és  hiteles magyarázatot a civilizációs problámák és a savasodás összefüggéseiről.

 

Papp Védisha